Tuesday, June 16, 2009

Teka Teki Yang Confuse,,

Jawab teka teki nih,, ada seorang budak,, perlukan duit rm100 untuk beli kasut yang harga nyer rm97,, Dia tak ada duit,, then dia pun pegi pinjam,, dia pinjam rm50 daripada mak dia dan lagi rm50 daripada abg dia,, Then, dia pn beli la kasut tu dgn harga rm97,, Jadi,, balance duit tinggal rm3 kn?? rm1 dia bayar kat mak dia(deduct hutang jadi rm49),, rm1 lagi bayar kat abg dia( balance hutang rm49),, dan rm1 lagi dia amik,, tp klu kira2 balik 49+49 jadi 98 kn?? dan 98 + 1(yg dia amik tuh) jadi 99 kan?? TAPI mn pegi rm1 lg??

Aku da try kira tp ak pn xtaw mn ilang,, korang taw kew?? law taw pe kate bg jwpn kat ak,, kikikikiki,,

2 Comments:

Anonymous said... [Reply to comment]

haah..teka teki dh lama ni...hehehe...ko nk tau jwpn kn..the answer is 50sen kt mak n 50sen lg kt ayh die..lbh 1hggit td 2 die bg kt mak ayh die..:D

::miss cimi:: said... [Reply to comment]

pndai ko jew,,senget,,mn ad die mtk wit kat ayh die,,bdk tuh mtk kat abg die,,hahahaha,,

Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.