✿ Blogwalking~

Diz evening ak wat blogwalking,, sjew usha3 blog owg laen,, n ak sgkut kat blog bdk nih [hehe she only 16,, adk la kirenyer],, http://xtowydaxkecik.blogspot.com/ ngeee~ ak skew bce entri dy yg btajuk -Berkawan Biar Selamanya-,, so adk ema, sis nk curik ckit eah,, jgn mrh taw,, nty xcumel,, so dr entri nih ak mmg stju sgt,, tp sbgai mnsia kdg3 kite xlari dr wat slh kn,, hmmm,, so juz read it oke!


JANGAN SESEKALI

1. menjalinkan hbungan cinta dgn bekas kekasih member. Tak kiralah cinta monyet ke, cinta touch n go ke, statusnya tetap forbidden!

2. melanggar janji untuk memecah rahsia.


3. meminjam wang dlm jumlah yg banyak-yg kita sendiri tidak yakin mampu untuk membayarnya kembali.

4. ikut tergelak besar jika ada yg membuat lawak jahat ttg member.

5. mengatakan penampilannya OK sedangkan tidak. meskipun pahit, member yg baik selalunya akan bersikap jujur.

6. marah2 kerana member tidak mengucap 'happy birthday' di hari lahir kita.

7. posesif. mentang2lah dah lama berkawan, dia tu langsung tak boleh berkawan dengan orang lain.

8. enggan memberikan kritikan kerana takut menyinggung perasaannya.

9. menceritakan keburukan sahabat kpd orang lain.

10. dengki dan terasa tercabar dgn kejayaannya. seharusnya, kebahagiaan sahabat adalah kebahagiaan kita juga!

11. membiarkan sahabat bercinta dgn lelaki yg tak guna!


12. apa sahaja yg dilakukan sahabat, serba tidak kena di mata kita. sahabat yg sihat akan menghargai keunikan diri masing2.

13. menikam sahabat drpd belakang.

14. kehadirannya diperlukan disaat-saat kamu sedang tertekan.

15. tidak perlu berpura-pura baik hanya utk tetap disukai.

16. meletakkan seluruh kesalahan pd diri sahabat. padahal kamu pun turut bersalah!

17. buat tak tahu sahaja walaupun kita tahu, sebenarnya boyfren dia telah curang!

18. memuji2 kekasih baru bekas kekasih sahabat.

19. suka mendesak.

20. terlalu berkira. mentang2lah semalam kita dah belanja dia minum, hari ni kita minta dia belanja pulak. tak sesuai lah mcm tuh!!!

Bnyk gak pantang larang yg adk ema nih gtaw,, hehehehe,,

2 comments:

~♥ cik intan® said...

.kadang3 nasihat budak skola pun bergune kan cimi kan? ;p

✿ Cik Cimi said...

-cik intan-
yup3.
btol3 [kate upin n ipin]
gagaga.