✿ "intan's birthday contest"

Hahaha,, hari nih da 5 ri bln la,, br teringat xsiapkan ag intan's birthday contest,, wahahaha,, senget btol,, uhuk3,, intan jgn mara hah,, lmbat br post entri nih,, lupe la,, ngeee~

.syarat-syarat

1) .korang mesti follower blog i .yang belum follow tuh, boleh lah follow .tapi kalau tak nak follow tak apa .tak paksa pun .tapi tak boleh lah masuk contest ni ;) ~done
2) .korang mesti letak link blog i dekat bloglist korang ~done
3) .korang mesti letak banner contest kat bawah n dekat sidebar korang ~done
MyEm0.Com

.cara-cara

1) .korang kena post entry bagitahu pendapat korang tentang blog i ni .puji pujian amat amat di alu alukan *siapa yang tak suka kena puji beb! .kah kah~ .tapi kalau nak tegur sikit sikit tu boleh lah .jangan lebih lebih sangat, kang i nangis! T__T
mase 1st time ak dapat taw blog intan nih,, ak xfollow ag pasal mase tuh blog ak br nk mule,, so mase tuh ak juz bookmark jew blog dy,, blog intan nih ak jd kn panduan,, hahaha,, ak skew bace blog dy pasal best + bnyk lak tuh cite dy nk mengarut n membebel,, xkire la cite pasal diri dy kew, family dy kew, boyfee dy kew n si comel chacha kew,, agagagaga,, pastu blog msty nk kalerful,, haishhh,, sesuai lar dgn tittle blog dy "the colours of intanurulfateha",, tgk pn sedap jew mata,, lg1 intan nih creative nk hias blog dy cantek3, tersusun n kemas,, ade katun3 n icon3 cumel3,, ske jew nk taw sume entri dy walaupn kadang3 ade gak tertinggal n xsempat nk komen pn,,
MyEm0.Com

2) .pilih 1 entry i yang lepas lepas dan korang bagi komen, kenapa korang suka baca entry tu .bagi lah 2-3 sebab .lepas tuh elaborate la sikit .lebih kurang macam karangan kertas 2 SPM tu .heee~ *jangan lupa bagi link entry i yang korang suka tu .tajuk entry korang mestilah "intan's birthday contest" .tajuk lain, disqualified ye cik puan cik puan dan tuan tuan semua *UPDATE! .uit, kalau tak reti buat dalam karangan, buat dalam point pun boleh .buat rumusan pun boleh ;) .asalkan isi isi penting ada .wahh, i dah macam cikgu bm! .kah kah! .and boleh buat apa-apa tajuk heh! :)
hehehe,, ak ske cite sal chacha,, sile klik sini tuk bace,, walaupn xpnh pn jumpa chacha nih tp dari cite3 intan, ak dpt rase chacha mmg sgt comel[intan sile jgn jeles oke~],, petah jew berkate walau masih kecik,, intan, law nk bg chacha tuh kat kite pn xpe,, heee~ entri nih mmg nmpak sgt intan n keluarge dy sgt syg kat chacha walaupun chacha bkn adek kandung intan,, mmg respect la kat family intan,, bl bace entri nih, rse terharu pn ade,, bnyk lak tuh ayat3 chacha yg ley wat ak gelak sorg3 bl bace,, mana x nyer kn;
"angah, nenek panggil lah! .suap nenek bubur";
"angah, pantas kan chacha bawak kayuh";
"mama naek moto angah yeh? .berhati hati!";
"saya tak boleh mandi .kaki saya lembek";
.jangan risau sayang .nanti saya betulkan eh";

"woi, jangan main mercun lah .nanti saya tangkap polis!";
"siapa ngah? b eh?",,
see?? sape la yg xgelak tgk keletah si chach
a nih,, boyfee intan pn chacha pgil b,, adoiyai~
MyEm0.Com
intan, bl maw bagi pinjam chacha nk buat kwn maen kejar3,, hee~

3) .then korang cakap lah kenapa korang suka i .sebab i comel ke, sebab i cantik ke, sebab i gedik ke .eh tak tak .yang ni tipu .sila abaikan .next please! ;D
huhuhu,, suke kne puji bdk intan ini,, ish3,, ak xde la rapat mn pn dgn intan,, tapi sepanjang ak kenal dy, dy xsombong mane pn,, dy baek jew + dy xlokek ilmu pn nk bagi tuto kat blogger laen,, ak pn da bnyk menda blaja dr intan nih,, dy antara best blogger yg ak jumpa,, nk kate dy comel?? hahaha,, comel jgak [intan suda perasan habes~]
MyEm0.Com
tmbah3 bl tgk pic dy dgn hairi kn,, sweet jew ak tgk,, muke dy sgt keanak3kn means kebudak3 ckit la,, pulak tuh intan nih skew btol bergambar,, org ckp fotogenik kowt,, kat blog pnuh gmbar, kat fb pnuh,, hahaha,, ak dgn intan xjauh beza pn umo,, sbb tuh ak xpgil dy sis[intan xkesah kn3?],, tp law nk gedik3 kcau dy tuh penah lar,, hahaha,,

4) .letak lah gambar gambar dan decorate lah entry korang secantik mungkin .i suka tengok entry yang kemas dan cantik macam i .huu~ .markah bonus akan diberikan ;)
ak da deco da entri nih,, xtaw la lawa o x,, hahahah,, ak suke tgk ade 1pic intan n hairi,, pic tuh intan pki bj ijau n short,, suke sgt pic tuh, tp xtaw mn maw cr,, pasal xjmpa pn kat fb,, tp ak ltak pic nih saje3 jew la,, pray 4 ur happiness 4ever dear,, heee~MyEm0.Com

5) .then last sekali, lepas settle semua, korang bagi link entry korang tu dekat ruangan comment i ek .kalau tak, i tak dapat nak gi tengok entry korang and bagi markah .entry entry korang akan di adili oleh i sendiri dan seorang pengadil profesional yang comel, macho dan kacak bergaya .weeee~ ;)
~done

2 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.pic tu ade kt fb, tp da private kot ;p
.jap, nk public balik
.btw, tenks join contest ni
.cpt vote! ;)

✿ Cik Cimi said...

alamak.
vote dr sndri kew??
hahahah~