✿ Cinte Itu Complicated Kan??

entri nih xde kene mengene dengan sape3 pn oke,,
bukan sebab aku putus cinte kew, ak jatuh cinte kew or wuteva kew,,
cume last few days aku x on9 nih banyak menda berlaku,,
macam banyak nak cakap jadi mari mule kan dengan entri yang macam nih,,

semakin kite dewase.
maka makin complicated la cinte buat kite kn.
ye kew.
perasaan pule xboleh dipakse-pakse.
macam ner kite nk taw perasaan tuh sebenarnya cinta, teman atau sahabat.
bila sayang.
semuanye indah.
bila perasaan tuh da pudar.
yang indah dicampak ke belakang.
betol kew haty perempuan nih memang cepat berubah-ubah.
macam cuaca kat malaysia nih.
atau sebenarnya haty lelaki yang xpenah tetap.
betol kew perasaan cinta dan sayang tuh boleh hilang dalam sekelip mata.
walaupun da bertahun-tahun.
da kenal haty budi masing-masing.
da kenal family masing-masing.
jika seseorang tuh xpenah luke kan haty kite.
kenapa mesti kite yang luke kan haty seseorang itu.
atau sebaliknya juga.
jika hanya kerana yang mebezakan adalah pangkat dan darjat kekayaan.
kecantekan dan kejelikkan.
kepandaian dan kebodohan.
begitu kew cinte di erti kata kan bagi setiap orang.
atau sebenarnya cinte....
kite akan belajar dari pengalaman silam.
pengalaman yang akan mematangkan kite.
yang akan membuatkan kite berhati-hati dalam memilih cinte.

10 comments:

iLaSyakiLa said...

but sys...
klo sakitkan ati owg lg bes..
haahhaa...

m!S$ sImpLe.. said...

ape da jadi?
wanna tell me??

riBEna said...

knp ni ye?
cinte?
susah nk terang kn
senang nk syg seseorang
tp CINTA laen
cinta hanya yg betol2 kte cinta
*sowi ayt keling*
tp itu yg bena raseee
huuuu~

✿ wanr0hayaty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

hahahha,
serius mkn lada beb,,
xpe,, aku phm,,
sory malu dpt kwn cmni

✿ Cik Cimi said...

-kila-
ish3 bdk nih.

✿ Cik Cimi said...

-miss simple-
xde pape la yunk.
i bermadah jew.

✿ Cik Cimi said...

-bena-
sgt susah nk terang kn.

✿ Cik Cimi said...

-yati-
yunk.
i xkate pe3 pn about u tuh.
i geget br taw.

marshmellow said...

senang nk syg seseorang
tp CINTA laen. (ribena)

ak stuju 101% ayat ni.
bla.bla.bla.

✿ Cik Cimi said...

-marshmellow-
ko gilo ea budak.
sepak bontot br taw.