basuh kasut sukan....

eh bersihnya kasut nih.

tetibe tadi macam tergerak haty nak basuh kasut sukan yang da sangat kotor aku pakai mase xplorace dolu. ini kasut sukan adek pompuan aku. er last aku penah basuh mase tingkatan bape tah. haha. er rasenya nih kasut tuk indoor kan kan. tapi aku and adek aku nih maen taram je. beliau beli mahal mahal tapi aku yang pakai. eh aku bukan tade kasut sukan. dulu ade tapi da jahanam. lagipun memandangkan aku tabole bersukan. eh cop bukan tabole tapi makin besar makin asyik saket je. padahal mase sekola sekola dulu atlit sekola. so cakap dengan ayah tapayah beli la. talarat aku nak bersukan law sukan pun saket saket kan.

dolu dolu bole kire dengan jari plak bape kali aku basuh kasut. gile pemalas kan kan. dolu dolu kasut sekola pon ibu ayah yang basuh sampai besau. sekarang kasut crocs jalan aku pon adek yang basuh. haha. ouch. yela aku nih melampau gile pork manje sangat. aku dengan adek bawah aku beza 5 tahon. yang laen beza setahon tige jew. tuh la masalahnyer sape kakak sape adek pon tataw. sebab kakak pon ta mature mature ag. ape aku mintak sume adek adek aku bagi punya. sayang kakak kate. [eh sile jangan ikot contoh nih.] ouch tapi itu bukan bermaksud aku tapandai berdikari. cume cengeng kelememe jew. eh tapi aku selalu wisau adek adek aku yang jaoh, meskipon aku adalah kakak yang gile pork nakal dan bukan kakak yang baek dan solehah dan lemah lembot gemalai. tambah tambah bile ibu ayah jaoh, sehat kah mereka bertiga, makan kah mereka. tiap tiap hari rase nak call tanya itu dan ini.
tengok la sampai kecot kecot jari basuh kasut.
ouch gile pork sedeh taip entri nih sebab rindu mereka bertiga. T___T

10 comments:

bukudiarysofea said...

T.T

cik lya said...

da bape bulan tak pernah cuci kasut tu cik cimi uiii...hehehe

Heidi Shafiq said...

adehh.. kasut aku blom basuh lg sejak explorace aritu.. cimi.. would u err....

isma said...

kakak basuh kasut aku sekali
hahahah

cik helena said...

kite tak penah basuh kasiut sukan :d

✿ CikCimi said...

@bukudiarysofea
apsal ko?

✿ CikCimi said...

@cik lya
entah.
kite tawu pinjam dr adk jep.
haha.

✿ CikCimi said...

@Heidi Shafiq
euuwwwww~
lekat semua lumpur siot.

✿ CikCimi said...

@isma
tanak !
basoh nih pon da berjam3.

✿ CikCimi said...

@cik helena
hahaha.
sama la.
nih 1st tyme.