dunia semakin berbeza.

dulu dan sekarang tamungkin akan sama.

dulu walaupun aku selalu ponteng orientasi dengan alasan saket tapi aku kenal jugak student laen. dulu satu kolej pun, sume student aku tetap kenal walaupun tade la 24 7 bersame mengadap muke antara satu sama laen. dulu aku kenal je takire tuh senior or junior. dulu satu batch aku aku cam muke walaupun tasama course, jumpa tepi jalan pun sempat hi hi bye bye. dulu classmate sume aku kenal takire laki pompuan. dulu jadual waktu sume siap je. dulu law kat asrama pun sempat mahu tegur sape senyum senyum kambeng lembu. dulu walaupun aku tasuke subject tuh aku tetap tegar datang class walaupun dengan haty yang berat dan muke yang monyok. dulu nak kua kolej ade limit tyme dy. dulu dulu dan dulu.



sekarang lagi la aku takenal sebab aku tasempat pegy orientasi dengan alasan aku kan budak direct entry. sekarang satu u pun, hampeh sume student aku nak kenal walaupun 24 7 terserempak antara satu sama laen. sekarang nih mane satu junior mane satu senior pun aku tataw la sebab muke sepesen je. sekarang jumpa tepi jalan pun tade mase la nak hi hi bye bye. sekarang classmate yang betol satu course aku mane satu pun aku tacam takire laki pompuan sebabnya aku ade kebebasan nak pilih class mane aku nak masok untuk mengelakkan clash subject. sekarang kat asrama tade langsung pintu yang tebuka luas menyambut tetamu, masing masing buat hal masing masing. sekarang walaupun aku suke subject tuh aku tetap tak pegy class dengan alasan yang makin tak munasabah. sekarang ikot suka aku je nak keluar masok, law aku balek kul 3 4 5 6 pagi pun makguard bagi masok je. sekarang sekarang dan sekarang.

ape yang aku cube sampaikan? ntah la.

6 comments:

Heidi Shafiq said...

biase la cimi.. hidup kt mane2 universiti pun same je.. sume budak bizi ngn hal sendiri.. mase aku poli dulu sume org aku rapat n bleh tegur.. suasana berbeza.. aku smpai sini terus culture shock.. universiti hanya tempat mengejar impian.. kurang untuk mencipta persahabatan..

cik lya said...

bes n rindu sangat bile kenang zaman study dulu uwaaa T__T

whatever kew? said...

saya setuju.walaupon dulu macam kon tapi best jew...kite rapat.muntah same2 jwb test
tp
skrg lain uh...nk muntah ade add on darah...sbb rase sorg2.org len semua genius

✿ CikCimi said...

@Heidi Shafiq
yup.
sgt kurang.
dan ak rase lonely.

✿ CikCimi said...

@cik lya
rindu zaman kolej walaupu rules dy ketat gle.
T__T

✿ CikCimi said...

@whatever kew?
aha ateh.
add on darah skali.
selalu jew ak cm tuh.
sigh~