Monday, December 27, 2010

Pangkor Day 2 !

eh ini entri penoh gambar dan caption pastu aku malas buat scroll box.
awal awal pagi pukol 6 lagi aku da bangun.haha. semangat gile untuk aktiviti hari nih. pukol 7 pagi aku da kua dari bilek pegy amek udara segar.

kemudian beramah mesra dengan cik burung yang jinak ini. pegy cari kedai untuk breakfast. saje nak test makan kat lua tapi bagi aku resort punya masak lagi sedap. kemudian jalan dari hujung pantai ke hujung pantai maen air.

nampak tak jernih giler air nih sampai bole nampak kaki aku yang puteh hodoh lagi cantek.

pagi nih nak pegy snorkling kat pulau depan tuh dengan adek3 aku dan bapak. eh aku tak pandai pon berenang pastu penakot lak tuh. macam mane la aku snorkling kan. haha. hah tengok la muke yang semangat duduk dalam air. cehwah air pon dalam cetek gile konon. aku tak berani la pegy dalam dalam kang lemas aku sape nak datang selamat. eh agak agak aku gelap tak pasal aku berendam dari kul 9 pagi sampai 12 tengahari. pastu naek bot laju best gile orang belakang kami tuh bawak pusing pulau. so lalu la kat coral island ataupun dalam cite senario beach boy dipanggil pulau penyamun. tapi tak turun pon pasal bot takleh dekat sangat lantai dy landai. eh lantai ke? ape ape je la bahase kau cimi. lepas tuh adek adek aku sambung pegy maen jetski lak.
petang pukol 3 panggil kereta sewa pink yang aku cite dalam entri sebelom nih sebab nak pegy jalan jalan kat bandar. da siap shopping bagai pastu abg man iaitu pemandu kereta sewa pink tuh bawak kami pusing pusing pulau. beliau bawak pegy kota belanda dulu. cantek oo tempat dy. kat tepi belah kiri tuh ade banglo kecik dan ape tah name dy.
kemudian pegy chinese temple. kat sini ade kolam ikan ape tah name dy. besar gile ikan tuh macam besa aku kowt. aku rase ikan nih mesti makan orang punya tapi gambar aku amek nih tak nampak sangat la law nak nampak korang pegy la pangkor. haha.
dan tempat terakhir kami singah kilang buat hasil laut tuh. yang satay ikan la, ikan kering, ikan bilis, sotong dan sebagainya. bole tahan gak la harga dy aku rase sebab aku pakai amek je dan bapak yang bayar. da puas pusing satu pangkor sampai semua chalet dan hotel aku taw tapi aku nak syorkan kalau esok lusa korang nak pegy korang tak payah la sewe kereta, naek je van pink tuh sebab bahaya tahap gaban jalan kat pangkor nih kalau korang tak biase. malam pulak macam semalam la, makan bakar bakar yang resort sediakan sedap tak tipu punya la.
oke TO BE CONTINUE hari esok lak.

** aku update lembap pasal berukben buat hal plus aku penat la.
** eh pindah rumah nih seronok ke? aku rase macam penat tahap gaban lar.
Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.