Monday, January 24, 2011

Berdikari?

owh im not good being independent. walaupun aku duduk hostel dari form 4 but still aku maseh sama macam budak budak kecik. maseh memerlukan my mom and dad every week. maseh "homesick" dan menanges nanges nak balek rumah. walaupun dibekalkan dengan duit belanje yang banyak maseh lagi jugak tidak pandai berjimat cermat dan menabung. walaupun sudah besar panjang tapi maseh lagi nanges dalam selimut bile sedeh. jalan pun maseh lagi bole tersungkur dan tetap juga perlukan tangan untuk membantu. terlebeh di manjekan ke aku? jadi macam mane aku harus belajar berdikari? i always need them more. i can't be alone.

lelaki suke perempuan macam mana? yang 24 7 bergantung pade mereka atau 24 7 tidak bergantung pada mereka atau 50 50 je?

34 Comments:

nelly said... [Reply to comment]

nely rasa 50-50 .
hehe

Heidi Shafiq said... [Reply to comment]

aku suke 50-50.. hehehe..

ko bukan x reti berdikari.. ko blum ckup byk experience jd ketua.. :)

Izzati said... [Reply to comment]

akak ni wat entry na bg iza nangis je taw. huhu :(

iza rasa laki suka yg 50-50.
ta t'lalu b'gantung dgn dy and ta t'lalu b'rdiakari sgt. :)

intanurulfateha said... [Reply to comment]

homesick too!

afiff edogawa said... [Reply to comment]

i vote 50 50...

p/s: homesick juga T_T
(plus demam facebook suria fm)<--tiade kena mengena..

mohdhairihassan said... [Reply to comment]

emm 60-40 kot..
60% bgantung pd lelaki ;-P

'Ikhwan said... [Reply to comment]

kakak mngade uhhh..
da besau2 takleh berdi-kari kepala ikan..

applemasam said... [Reply to comment]

ntah ! jln pun xlurus lg
jalan dlm mc pun bole sesat! kahkahkah
hahaha..chill la kakak..lame2 nt mst bole berdiri atas kaki sendiri punye..:)

bukudiarysofea said... [Reply to comment]

ntah!
naik bas pon batak.
muke suci2.
and. and. pakai spender pon nak soh aku jugak pasangkan what dahh??!

budak kampong said... [Reply to comment]

~ depent pd laki tu la..actually laki suke pompuan yg memahami..
cter pasal berdikari lak..come on la..belajar dari pengalaman beb!!

Fitrihadi.com said... [Reply to comment]

tak pyh ar bergantung sangat kat lelaki nanti diorang rimas.. apa pun tengok gak kat laki tu maybe dia nak girl yang bergantung kat dia.. baru dia rasa kelelakiannya..apapun kena kenal betul2 sbb takut nanti ada yang tak puas di hati masing-masing.. so selalulah berbincang dan bertolak ansur kalau nak kekal.. gudluck makcik!

bunga said... [Reply to comment]

bergantung pom biara betempat..lau xbrgantung lgsg nampak sangat kita xperlukan dia langsung..tapi lau terlalu akan jadi rimas..haaa...

adrinaqamarina said... [Reply to comment]

50-50 jugak!

even bergantung pada diorang tapi still pandai jaga diri, handle probs sendiri. :)

Mas-Azi-Mah said... [Reply to comment]

yeahh pengalaman yang mengajar kita semua. tak semua bende kita kene belajar dari buku.. segala bende juga merupakan ilmu.. hehe

vote for 50-50
lawakk ah komen brader yang kata 60-40 tu.. hehehe

F.A.R said... [Reply to comment]

50/50
kalau 100% susah jgk..
kesian kt boypren nnt die susah nk buat ape2..
sbb 24/7 kene sentiase berjage-jage n ade untuk kite..
hehehehe~

BENA said... [Reply to comment]

biase la tuh cimi. bena pon cam cimi jugak. selamat skg duk umahhhh jek. keje pon dekat!


cop! pasal pilihan tu. tgk pade lelaki jugak kot. rasenye cam 50-50. heeee :)

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

keen plek, knp keen xpernah homesick.. ke xnormalkah?? T__T

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@nelly
thx nelly.
:)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Heidi Shafiq
jd ktua?
dang~
=.="

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Izzati
erk syg~
akk rs xbuat entri sdeh pn.
=.=

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@intanurulfateha
ouch.
bdk intan nih tiap3 mgu homesick.
=.=

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@afiff edogawa
eah?
anda reti homesick yer?
hiks~

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@mohdhairihassan
mcm tetttt~
btol x?

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@'Ikhwan
kari kepale ikan xmkn la wawan.
:P

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@applemasam
hoi hoi.
sesat tuh bkn ape.
erk sesat sbb lupa la.
=.="

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@bukudiarysofea
erk mnde batak naek bus.
TERUJA je.
hiks~
eh bl mse ak suh ko pki kn?
lupa la.

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@budak kampong
=.="
baeklah.

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Fitrihadi.com
terima kaseh atok !
:P

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@bunga
betol la tuh.
:D

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@adrinaqamarina
yeah.
qama pn btol jgk !
:D

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Mas-Azi-Mah
thx!
yg 60-40 tuh no komen.
:D

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@F.A.R
yeee~
btol tuh far.
nty 24 7 kne ngadap kte kn.

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@BENA
huwaaa~ nk duk uma jgk.
:"(

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@NuSaNa NoSa 91
heh??
TAK PERNAH?
hebat la keen nih.
:D

Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.