Gathering Blogger Melaka Memang Best !! - entri bergambar dan bercerita

salam. huh ! penat balek kelas pun tak habes nih. da on fb sebab nak amek gambar nak tempek kat sini. haha. eh ni entry panjang sebab nak bercerita dan tempek gambar banyak banyak. harap maklum ye.
sabtu lepas bersamaan dengan 12 febuari 2011 kan gathering blogger melake yang intan dan heidi organize kan kan. memang best gile sebab dari pagi sampai malam tuh lepak. rasanya da dekat 70 orang yang datang. ade jugak yang dari jauh jauh join sekali. baek kan mereka nih.





 dari kiri : asfz tyka nurul ana salwa sakinah. :)
dari kul 10 after sarapan then teros pegy mitc sebab takot lewat tapi rupanya ade yang da sampai dulu. gantung banner sementara tunggu semua blogger datang la serta sempat jugak buat aktiviti bergambar.
bile semua da sampai heidi conduct dengan aktiviti ice-breaking. "nama saye cimi, duduk kl study utem melake." oke malu campur segan sebenarnya. haha.

bile dah penat campak bola bowling, dorang decide pegi makan kat mamak subaidah dengan jalan kaki dari bowling. cuaca memang baek betol. da makan makan borak borak sambung dengan sesi lucky draw. cis ade ke aku yang tukang sponsor hadiah bole dapat hadiah. buat kelaka je. thx to intan sara ana nurul untuk hadiah yang menarik itu. haha.
 
dan seterusnya mestilah sesi bergambar dengan semua blogger. antara blogger yang aku ingat BLM theGojes namie alia bloggerUtem walaupun tak semua aku dapat borak dan cakap dan gambar dan sebagainya tapi best la sebab semua sporting. ape yang aku cube sampaikan nih? grr~ aku pon tak paham. layankan je aku merapu. eh kalau korang ingat aku add je dekat fb aku oke. aku tak makan orang pon.


 

then semua da mintak izin nak balik ke tempat asal. yang tinggal hanya berape kerat je. jadi kami iaitu heidi sara asfz aim hairi eyka akmal eny dan faiq, pun planning pegy minum coconut shake kat batu berendam. nampak sedap tak coconut shake special nih? sedap weh sedap bagi aku la. mari la try test rase. eny kate rase chocolate chip, eyka kate rase cam kelape. =.="





da kenyang perot dengan kelape goncang kami pun teros pegy marina beach yang tapak eye on melake tuh dulu dan banyak orang maen layang layang tuh. ingat kan dapat tengok sunset kan tapi terlindung dengan awan pulak. jadi kami buat sesi photoshot, makan kacang kacang, tangkap kacang pakai mulot dan spelling bee. haha. spelling bee tuh siap ade vid lagik.

bile da magrib tuh kami pegy carik surau. yang gambar bawah nih tepi surau after mereka solat magrib. baek kan mereka. hiks~ ade yang single nih sape nak? eh tapi baju puteh tuh eny punya, tak bole kacau. haha. then pegy makan kat area pantai puteri. heidi aja camne nak lukis pakai paint kat semua orang dan dalam pukul 10 kami pun balek sebab dah penat.
btw thanks to semua blogger yang join. siyes kalau bole nak lepak dengan semua orang sampai malam baru la dapat borak borak sembang sembang panjang kan ka.
yang nih senarai nama yang aku copy-paste je.




* sile abaikan ayat aku yang tunggang langgang oke.
* owh naseb aku buat scroll box kan. :D
* oke da bole blogwalking sekarang. :D

48 comments:

applemasam said...

nk sgt2 continue lepak hari tu..tp....apekan daye..:(

intanurulfateha said...

jeles sbb x dpt lepak lps gath

tp sep bek dpt wonderful day kt jb
so x lah regret sgt :P

bile nk lepak agik??
dah rinduuuuuu neh!

asfz lily said...

thanks 4 da sweet moment!! muaaxx~

Heidi Shafiq said...

wow.. hebat giler entry ko ni.. i loike..

Nurul chumel said...

bila nak lepak, jgn lupakan daku ye..ingat tu kawan2.. :)

A'IM said...

pergh nampaknya aku lah orang terakhir yang akan update entry pasal gathering ni..korang tunggu jer lah..haha

blog fakta:: http://kindofsoul.blogspot.com/

emieysandra said...

sdpnyer coconut shake!!

afiff edogawa said...

gempaknye entry ni.. pnjg.. hehe..
btw, thanks for inviting me dat day.. sorry, xbyk ckp aritu.. ^_^

Ana Farhana said...

wooo rajin nya menaip....
gempak giler....
huhuhu

Cik Ezy said...

bestnye dpt jmpe2 camni..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sampai mlm tu..matap ar korang T_T

noraim said...

blogger melaka je eh?

noraim said...

blogger melaka je eh?

bukudiarysofea said...

cepat. sape nak kacang, ngangaa!

ayu aini said...

siap terduduk lagi tengok kamera.. hahaha :))

NOR ZAKIAH said...

best kan kan ? :P

Apis Hilton said...

bestnye..regret tak dtg!

♥CERITA.JIWA.ADLIA♥ said...

coconut shake kat pantai klebang lagi sedap..nanti try lah..hehe..=)

Fashionista said...

xrugi join!!!hahah..i dtg kejap..xleh komen lbh2..;p

zarifahmr said...

auumm auuummmmm XD

fathiahRAIHANA said...

bestnye keluar ramai2 :D

F.A.R said...

awww~
seronoknye.
nnt nak turun melake la.
jenjalan.

bunga said...

bestnya jumpa2..hehe..

enyheartsdiamond said...

cimi sayang.. mcm ada byk gambar lagi yang takde kan? kat cam sapa ye? eyka ke az? :)

imy!

✿ CikCimi said...

@applemasam
xpela.
nxt tyme k syg.
:)

✿ CikCimi said...

@intanurulfateha
kte pn rndu jgk.
nk glak !
:-*

✿ CikCimi said...

@asfz lily
most welcome syg.
:)

✿ CikCimi said...

@Heidi Shafiq
hebat pulak.
awk la yg hebat.
:P

✿ CikCimi said...

@Nurul chumel
alrite syg !
:)

✿ CikCimi said...

@A'IM
pergh~ entri ko lagik pnjg dr aku beb.

✿ CikCimi said...

@emieysandra
aha sedap.
nxt tyme join lpak taw.
:)

✿ CikCimi said...

@afiff edogawa
erk..
cimi pn segan~
:D

✿ CikCimi said...

@Ana Farhana
take tyme gk nih ana oi.
:D

✿ CikCimi said...

@Cik Ezy
mmg best.
nxt tyme join la.
:)

✿ CikCimi said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid
hehe.
nxt tyme sis join la. :)

✿ CikCimi said...

@noraim
xla syg.
luar mlake ppn leh join.
rmai je yg lua mlake dtg taw.
:)

✿ CikCimi said...

@bukudiarysofea
aaaaa~
hahaha.
sengal.

✿ CikCimi said...

@ayu aini
erk~ kasut tinggi sgt. :)

✿ CikCimi said...

@NOR ZAKIAH
sgt best.
:)

✿ CikCimi said...

@Apis Hilton
hehe.
kn heidi da suh dtg.
:)

✿ CikCimi said...

@♥CERITA.JIWA.ADLIA♥
hehe.
nk try 1day.
:)

✿ CikCimi said...

@Fashionista
hehe.
xpe je komen lbeh3.
:)

✿ CikCimi said...

@zarifahmr
nk kacang jgk la tuh.
:P

✿ CikCimi said...

@fathiahRAIHANA
sgt3 best !
:)

✿ CikCimi said...

@F.A.Rnxt tyme far kne join trun mlake oke.
:)

✿ CikCimi said...

@bunga
mmg best.
nxt tyme jum la join.
:)

✿ CikCimi said...

@enyheartsdiamond
kt cam asfz pn ade, eyka pn ade. eny try tgk kt fb dorg k. kt aim, hairi, heidi.


imy2! :)

✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

fun nyew...:)