Kalau Dah Budak Tuh Memang Budak Juga !!

owh macam lame tak update kan dan blogwalking. heee~ setiap hari rabu aku memang free takde class. rabu semalam aku ade kat umah makcik aku. pagi pagi buta kul 6 da bangun sebab budak budak nih da bising nak siap siap nak pegy sekolah. grrr~ konsentrasi tido aku terganggu la macam nih. pastu mak bapak apsal  la pagi pagi da datang anta anak dorang kat uma makcik aku. tak bole ke tunggu tadika/taska buka kul 7 kan. aiseh. pastu makcik aku pagi pagi belom sempat aku mandy gosok gigi cuci muka da bagi arahan suruh buat kan rekod kemajuan atau lebeh di kenali sebagai report kad budak budak tadika nih. sekarang sape yang jadi cekgu besar nih hah? =.=" 
pukol 9 lebeh makcik aku balek bagi kunci kete suh pegy tadika sebab makcik pakcik aku kene pegy jabatan urusan pasal tadika/taska semua la. pukul 10 da kat tadika, budak budak nih baru nak sarapan. mak ai bising nya dorang sebatu bole dengar. suara cekgu pon tengelam korang taw tak. sigh~ hah ingat senang nak jage budak umur 4 5 6 nih. memang banyak peel nya. yang kencing dalam sua la, yang beyak dalam sua la, yang lari sana sini la, yang nanges lagik, yang tukang jerit tukang repot. sigh~ pukol 11 kelas da start balek. ade 4 kelas, aku amek kelas sains. nih belom ag kerenah dalam kelas. "cekgu, saye nak kencing." "cekgu, saye haus la." "cekgu, saya pun nak pegy minum air." "cekgu, pensil saya patah." "cekgu, adam conteng buku saya," "cekgu, najwa cubit saya." "cekgu, fatin buat sabrina nanges." dapat tak korang bayang kan macam mane kelam kabutnya kelas tuh. bile da start mengajar pulak satu hal. "cekgu, epal kaler ape?" "cekgu yang nih macam mane?" "cekgu bole tak kaler macam nih?" sampai la pukul 12.30 baru habes kelas. yang mane kene mandy, ade cekgu mandy kan. yang mane nak balek umah duduk dekat hall tunggu parent amek. kemas kemas kelas then aku pegy amek lauk kat taska untuk makan tengahari dorang then bagi budak tido dan aku sambung balek buat report kad dan scrapbook mereka. dengan cuaca kat melaka yang panas nih memang memenatkan. tuh belom masok keje sebelah petang iaitu menghantar budak budak ke umah mereka. malam plak kat hostel kul 10 aku da pengsan sebab penat sangat. sile la jangan jadi cekgu tadika kalau anda tak tough.

*apsal aku suke cite yang da lepas lepas nih. =.="
*sok gathering blogger, segan giler nak pegy sebab tak sangka plak ramai. dah la takde orang kenal aku. haha. malu~

15 comments:

F.A.R said...

cikgu cimi~
tyka chou gigit pensel saye sampai patah.
pastu sara aimi gigit tupperware sandwich saye.
wuuuu~

noraim said...

haha. tp seronok jek jaga budak² neh. hihi.

applemasam said...

kau wat la contest...sape bole senyap dr mule klas smpai abes klas cikgu bg hdiah! kompom senyap sume...

applemasam said...

cekgu! farhana tarik rmbut saye!

fathiahRAIHANA said...

pi gathering kem salam kat sume manusia yg pegi tawww ^^

bukudiarysofea said...

cekgu!
far geget pipi saye until berdarah!
tyka lagi dengki,(nafas turun naik), die conteng buku kaler saye dgn kaler kuning! saya ta suke kaler kuning!! saye nak balik!! saye nak ibuuuu !!!!

arie said...

ahah. CIKGU CIMI!
haritu na dapat offer jd cikgu tadika. tp xjd. kalo tak mesti hari2 blog pasal budak tadika je. ahahaha ;p

Heidi Shafiq said...

cekgu.. heidi nak ikuttt...!!!

✿ CikCimi said...

@F.A.Rtyka dgn sara nih nk kene babap dgn cekgu nih.

✿ CikCimi said...

@noraim
aha. mmg pn walaupn ltih.

✿ CikCimi said...

@applemasam
hahaha. snyp 1 saat je la.

farhana kn cekgu kate jgn maen tarik tarik rambut.

✿ CikCimi said...

@fathiahRAIHANA
orait.
:)

✿ CikCimi said...

@bukudiarysofea
cekgu da pgsan.
=.="

✿ CikCimi said...

@arie
hihi. tp best taw.

✿ CikCimi said...

@Heidi Shafiq
jum !