Friday, February 18, 2011

Saket ITU Saket.

hari selase semalam semalam kan cuti maulidur rasul. family aku datang sini anta barang makanan dan sebagainya. ibu aku da tanya "kakak demam ke nih?". huh instinct ibu ibu memang selalu tepat tapi aku suka bohong cakap "tak lah pening lalat je." kemudian ayah kate "pegy beli penadol makan." patotnya dorang nak ajak kua pegy celebrate birthday aku yang akan datang tapi aku sibuk sebab kejap lagi ade keje nak buat. T_T bile malam menjelang pulak amek ko badan da start panas panas. masalah aku ialah bile temperature badan lebeh panas atau tinggi dari biase mesty punya la allergy aku datang sekali. dem ! da telan ubat bagai lepas makan teros tido.
pepagi buta sebelom subuh lagik aku da macam orang tak betol sejok menggigil gigil satu badan sejuk pedih pusing kiri tak boleh pusing kanan tak boleh. supposed bile aku da makan ubat aku akan tido dengan lena selame 24jam teros tapi nih da jadik laen plak. mungkin sebab badan aku terlampau panas maka begini la jadiknya. aku bangun buka lampu tutop kipas dengan tingkap kejot sara. kepale pening pening lalat rase nak pitam sampai nampak sara pun ade dua. aiseh. lepas sara mesej heidi pukul 7.30 pagi heidi anta aku pegi poliklinik ayer keroh ditemani oleh sara. naseb je aku tak muntah dalam kete heidi, sape suh ko pegy bawak orang saket laju laju. bile da sampai klinik tuh aku dah tak ingat ape ape da. yang ingat bile da masok bilek doktor je.
doktor kate "kene banyak minum air masak" *ayah saye baru bagi 1 kotak air mineral tapi yang bulan lepas punya pon tak habes lagik. doktor kate "kene rajin minum susu" *tiap tiap pagi saye minum susu. dortor kate "kene makan makan seimbang" *oke ini saye tak buat sebab saye makan bile lapa. doktor nih cakap banyak banyak tak ingat tah ape lagi sebab kepale pun pening lalat nampak doktor pun ade dua jugak. check itu check ini amek darah pegy makmal jumpa doktor lagi amek ubat bla bla bla balek. makan sarapan bape sudu, makan ubat tido sampai malam. 
hari khamis aku pegy kelas dengan otak yang blur sambil gelak gelak. doktor nak bagi mc cerdik kate tak payah. sebab aku ingat mc tuh tuk hari rabu. haha. thanks topek bagi pinjam sweater setelah meraban carik sweater. lab sejuk macam peti ais pulak kan. nak pengsan pun ade kejap kene panas kejap kene sejuk.
pagi tadi tyka hantar bubur nasi tapi aku makan lepas bangun tido sebab balek kelas tadi kepale macam nak meletop je tapi dari tadi makan bubur dengan minom susu tak habes habes jugak. tak paham la aku kenape tak habes dari tadi. aiseh.

* fine aku da merepek panjang lebar pulak dah. =.=

24 Comments:

chenta said... [Reply to comment]

sekarang tengah musim la...i pun pagi tadi kul12lebih pagi pergi klinik. sebab gastrik yg amat dan demam..arini mc dr kerja...

get well soon k

asfz lily said... [Reply to comment]

tak sehat lagi ker??
makan ubat taw?? rehat2..
wisau plak tgk dak comot ni saket :(

applemasam said... [Reply to comment]

mst xsedap..sbb tu xabes! wekk..:P

noraim said... [Reply to comment]

akak, get well soon tau. seksa kan bila demam? huuu.

♥_sALwa_♥ said... [Reply to comment]

makn ubat tau... biar cpt baek...

lieya orange M.I. said... [Reply to comment]

baiknya kawan kamu msk kan bubur....take care :))
mminum la air putih tu...bagus utk badan

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@chenta
u too. get well soon. :)
ubt jgn lpe mkn.

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@asfz lily
tak ag. :"(
kjap oke je kjap kang pns balek.

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@applemasam
sdap la syg.
tekak nih hah yg kelat je.
:"(

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@noraim
thx dik.
:)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@♥_sALwa_♥
thx salwa.
:)
ubt yg pahit. =.=

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@lieya orange M.I.
heee.
mmg bnyk minom air da skrg.
:)
thx.
tk cr too.
:)

Cik Ezy said... [Reply to comment]

ciannye demam..
skrg cuaca xmnntu..
musem org demam..
byk2 kn rhat ye..
=)

adrinaqamarina said... [Reply to comment]

cimi~ cepat baek, moga kembali aktif dan ceria :)

✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said... [Reply to comment]

get weel soon...
jgn masuk wayar lgi..

emieysandra said... [Reply to comment]

cpt sihat yer..
;)

Heidi Shafiq said... [Reply to comment]

haaa...chummm..!!!!

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

cimi.. dh sihat ke?? syafakillah.. ^_^

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Cik Ezy
tuh la.
cuaca xmnntu.
thx !
:)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@adrinaqamarina
thx yina syg !
:)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
ohmy~
xnk la msok wyar.
T__T

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@emieysandra
thx !
:)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Heidi Shafiq
jangkit pdn muke !

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@NuSaNa NoSa 91
da sht da syg.
:)

Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.