Wednesday, March 30, 2011

HUHA HUHA with LOVE day 1.

ini entri da lapuk kowt tapi aku gagah kan jugak cerita kat sini walaupun tade idea langsung nak taip kat blog. tapi aku taip je la dengan gambar bole tak? haha.

25 MAC 2011
dorang datang sini! dorang tuh sape pulak kan? heh, yatie dengan jan. dari kl dorang pukul 6 sampai melaka pukul 8. aku dengan sara pegy amek dorang kat mc. dah salam salam peluk ciom bagai bawak dorang pegy makan dekat apple burger. tapi dorang order charkuehteow. ceh kalau tawu baek bawak dorang makan kat charkuehteow depan masjid al-azim tuh kan. halo halo halo time makan pun da banyak amek gambar.
owh lupe nak cakap perkataan pertama bile aku kua dari kete tadi dan berdiri sebelah dorang, ade ke dorang kate aku makin pendek kurus kecik. weh ingat aku bantut ke hah. 
 
kemudian pegy jonker. sambil nak sampai kat jonker nampaka ade beca kaler kaler lampu lampu bising bising yang cantek. haha.
 
dorang tengah sibuk sibuk tengok barang kat kedai. mase kat jonker nih jugak jumpa nelly. eh pegy mane mane tak sah kalau tak jumpa nelly oke. pastu jumpa aim dengan sorang ag blogger tapi tak ingat la sape nama beliau. sowie~
 
nih mase kat depan pentas kat jonker tuh.
 
pastu jalan jalan ag baru nih hah aku perasan ade tempat nih. selama nih pegy jonker tak penah plak perasan. takkan tyme aku lalu tempat nih invisible lak.
 
nih kami mintak tolong ade abang tuh amek kan tapi tetibe kawan beliau yang ade dslr tuh pon join sekali amek gambar kami. psstt ; kalau bace blog nih nak tengok gak, gambar tuh cantek tak? haha. pulak? kau ingat blog kau pemes cimi? bangunan merah banyak banyak lampu nih cantek kan kan.
 
selamat tinggal jonker kami nak pegy tempat laaen pulak. then gerak tukar tempat parking pulak sebab nak pegy tengok wayang kat dataran pahlawan.
 
nih hah cerita yang dorang pilih. aku ikot je la. sekali amek kau duduk dalam wayang tah bape kali pulak aku tanya bile cerita nak habes. dem! dorang pilih cerita tak perang tapi bunuh tapi tak seram pon tapi terkejut tapi tak takot. oke tipu aku takot sebenarnya. =.=" da habes pukul 3 pagi tuh. jalan nak pegy dekat mcd tapi singgah dekat padang atas dataran pahlawan tuh. 
 
anak sape la duduk sorang sorang nih. pegy balek umah lew dik oi. haha. ramai taw orang walaupun da pukul 3 pagi. dorang nih tak reti balek umah tido kot. pastu pegy mcd borak borak lepak lepak tunggu breakfast sebab ade 2 orang budak yang kebulur kan.
 
tapi dua dua makan tak habes.
 
makan ikot nafsu ikot nafsu. haha. 
owh oke aku dah berubah wajah yer. makin comel kan. haha. lens dah cabut. sekarang kene pakai spec kang tak pakai bagaimane nak bawak kereta oke. then kami gerak pegy marina beach resort dekat tapak eye on melaka dulu tuh. ingat tade orang tapi punya la banyak kete. ape dorang buat pagi pagi buta nih. ish ish.
 
nih hadiah dari jan. mase lepak dalam kete beliau bagi. hihi. thanks! mase nih dorang semua da ngantuk. aku yang segar bugar pun jadi ngantuk tengok dorang tido. ape nih penumpang pulak yang tido. last last aku terlelap jugak 15minit. bile aku jage aku tengok ehhhh clear dah tepi pantai? mane pegy kereta banyak banyak tadi? tengok jam dah subuh jadi aku pun gerak je la pegy mcd tadi sebab nak pegy toilet dan aku kuncikan je dorang dalam kete. haha. terus gerak balek hostel dan tunggu sampai gate buka pukul 7. heh, sementara nak tunggu gate buka tuh sempat lagi aku pegy sarapan milo panas dengan roti kosong dekat mamak depan tuh sorang sorang. lagi sekali aku kunci dorang dalam kete. naek bilek pakat pakat semua cari katil terus tido. haha.

*aku sambung next entri pulak. kang korang nak muntah lak bace panjang panjang cerita aku.

19 Comments:

Encik Psychopath said... [Reply to comment]

bestnye.

noraim said... [Reply to comment]

wahh, best nya akak! kalo kita dpt jumpa msti xmcm neh. sy mesti malu². hihi

A'IM said... [Reply to comment]

jalan tak hingat dunia..lain kali ajak ler ..huhu...huh nasib baik jumper..nama budak tu cik dil ler

Cik Ezy said... [Reply to comment]

wahhhh..
bestnye jln2..
smpai ke subuh,,
hihikk

✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said... [Reply to comment]

aku smpai pkul 8 lbh la weh,, bukn pkul 4.ha3..
aku agk pelik bile ko pg mkn dkt mamak tuh.. itu namenye tidoq mati..

'Ikhwan said... [Reply to comment]

best gilak jenjalan!! =(

m!S$ sImpLe.. said... [Reply to comment]

wah jauh jugax melaka dgn KL,naek kul 6 sampai kul 4??miahahahhaha...

lawak ah...ikut nafsu!ikut nafsu!

nak jln2 mcm nih lagi!!!ngantuk!!tido!!nasib driver power!!haha!

asfz lily said... [Reply to comment]

halamak..best gile~

comel macam gula-gula getah la korang ni..ngeh3

Aweyn said... [Reply to comment]

cik cimi,
bile kite nk shopping kt dataran pahlawan? suke sgt shopping kt melaka :D

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Encik Psychopath
mmg best! awk bile nk dtg mlake lg??

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@noraim
alamak~ law org malu akk ag lew maluuu~ :P

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@A'IM
hihi. tawu tape. :)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Cik Ezy
aha.
hihi.
kehulur hilir.
naseb ade kete.

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
haha. typo.
perot aku bunyik mcm drum da oi. tp korg bdengkur lg kuat. :P

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@'Ikhwan
mmg best. cpt dtg mlake.

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@m!S$ sImpLe..
haha.
power pulak mate kau makin kecik perot lapa oi subuh3. korg mmg ikot nfsu.
eh atas tuh aku typo la. =.="

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@asfz lily
mmg best. sape yg jd gula3 getah nih?
:P

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Aweyn
bole bile3. hihi.
dtg ler mlake lg. :D

cik Dil said... [Reply to comment]

x engat pun name kite.. -.-"

Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.