Friday, March 18, 2011

Kenduri Kawen.

aku rase macam dah lame tak pegy makan nasi kenduri orang kawen kawen nih. dulu kalau tyme cuti or tyme aku ade kat umah pastu mak bapak aku banyak kenduri kawen. dorang mesty selalu ajak aku dengan adek pompuan aku. aku plak jenis demand. kenduri kawen kalau nak ajak aku mesty yang jauh jauh baru best. law dekat kawasan rumah memang haram la aku nak pegy. hihi. tuh la pasal orang tataw mak bapak aku ade anak pompuan besar panjang yang cantek comel macam nih sebab aku tak pemes so tade la gossip gossip dari jiran tertangga. kurang siket dosa dorang kan.
oke berbalek pade tajuk utama ye. haha. selalu je terpesong aku nih. hari ahad lepas aku pegy kenduri kawen kakak kepade intan dekat muar nun hujung kampung bakri. haha. dorang dari kl then datang amek aku dan sara kat melaka. sampai kat muar tunggu pojiepooh baru kami gerak 3 keta sama sama. ramai betol orang kat umah pengantin.
mula mula sampai mesty la jumpa salam bagai dulu dengan tuan puan rumah. kemudian memandangkan kami da lapa tahap tak bole tahan maka kami pun duduk dengan muke selambe badak dekat meja vvip. eh kami pun vvip jugak ape. jauh tuh datang. hihi. dah kenyang perot masing masing kami pun lepak tengok pengantin berarak dan duduk kat tepi sementara tunggu pengapit yang buzy tuh. haruslah lepas tuh ade sesi sesi bergambar mengalahkan pengantin kan. haha.
sementara nak tunggu bergambar dengan pengantin, dorang bergambar dengan bunge dulu.
bersame pengantin intan nurlemsya dan ahmad firdaus [kalau tak salah eja la]
bersame same bakal pengantin yang seterusnya atau pada kali ini di panggil pengapit dulu ye. haha.
dengan si sara. rase mimik muke kite macam same je. =.=" eykameow tak habes habes konpius dengan kite.
4 orang perempuan nih je yang ade taw. BLM = aku dan sara , TG = eykameow dan hana.
bile da habes sesi bergambar sampai puas, kami pun berangkat pulang tapi sempat lagi singgah kat tanjung ape tah tapi dorang sebut tanjung yang ade pantai pantai pastu ade golf punya tempat tuh..
dari kiri ; sara aku akmal chearm hana eykameow.
tukang tangkap ; hairi. mase nih aku tak pasti pojiepooh ade kat mane sebab beliau da hilang dulu. =.=" 
lepas tuh kami teruskan perjalanan ke melake sebab hairi nak hantar aku and sara. hana che arm dan pojiepooh terus balek. sempat jugak la eykameow akmal dan hairi rase asam pedas yang best tuh. hihi. mase kenduri nih sempat jugak jumpa namie dan gf. banyak ag gambar tapi ade dalam camera hana. bile la hana nak email kan nih. :D
*penat gelak gelak cite cite gosip gosip dengan eykameow akmal hairi. thanks a lot.

21 Comments:

emieysandra said... [Reply to comment]

ayu ayu semuanyerr!
;)

AH7 said... [Reply to comment]

dah lame gak xmkn nasi minyak...nyam3x...

Encik Psychopath said... [Reply to comment]

Nak asam pedas lagi T___T

bukudiarysofea said... [Reply to comment]

Naseb baik asam pedas uh sedap kalau ta mesti salah kan aku an. =.="

intanurulfateha said... [Reply to comment]

tenks sbb dtg <3

asfz lily said... [Reply to comment]

korang semua comel2...

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

cimi!!!
sorry dear ira da lama xblogging ni..:)
sihat x?
wah kakak sis intan kawin ea...hee
bestnya korang!

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

comment td dapat ke x ea?haha

Aweyn said... [Reply to comment]

ayu laa dia :)

Sophie Al-yahya said... [Reply to comment]

ehh eykameow ke tuh? dah bertudung? waaa...semua comey2..

A'IM said... [Reply to comment]

terpinggir coconut shake.. :(

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@emieysandra
hihi. mmg ayu pun. :)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@AH7
tunggu HS kawen. dapat lew kite mkn nasi mnyk ag. :P

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Encik Psychopath
mari datang melake !

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@bukudiarysofea
takkannn lew nakkk salahhkannn kau. :P

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@intanurulfateha
welcome syg. <3

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@asfz lily
thx syg! <3

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
iraaa!! hihi. tawu. cimi pn lame x blogging. :)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Aweyn
thx aweyn !
<3

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@Sophie Al-yahya
aha. eyka da bertudung skrg. :)

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

@A'IM
adeh. apsal plak??

Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.