Saturday, May 07, 2011

rutin harian ku memang mendebarkan.

salam, wuuu~ gile lame oi aku tak update. hihi. malam nih aku update dengan pantas dan teringkas. ringkas pulak? owh masok hari nih dah seminggu aku cuti. esok dah nak balik melake balek sebab ade satu bengkel, eh alahai lebeh kurang short sem lah tu. eh kalau takde nama aku tulis wajib tuh, memang aku tak ingin pon nak pegy. baru je berangan angan nak keje 4 bulan nih. tapi angan angan ku musnah. haha. 
 
final hari tuh alhamdulillah bole jugak aku jawab dengan rela tanpa di pakse pakse emosi aku. walau tiap tiap hari saat waktu minit yang ade aku kene ngadap buku nota kertas laptop dan pen kaler kaler sampai dah tak dapat nak bezakan kaler pen tersebut tapi aku berjaye juga menghabeskan 5 paper dengan sempurna jayanya. heh tuh nampak aku study dengan penuh dedikasi. penuh taw katil dengan kertas.
pink itu kesukaan aku bilek maseh lagi bersepah tapi segerombolan anak patung aku maseh sehat. memandang kan aku telah berpindah ke rumah syarikat yang lebeh buruk tetapi besar tanpa lif tetapi ade tangga 4 tingkat dan jauh ke dalaman. jadi aku telah redha duduk di rumah tanpa keluar kemana mana pon. aiseh. jauh gile nak jalan turun pegy bawah weh dah la cuaca panas ohmak. sebenarnya takde la jauh sangat tapi emosi aku yang kate jauh. jadi kalau lapa makan je semua yang ade dekat rumah nih. tak pon pakse bapak aku pegy 7e beli kan slurpee ke goreng pisang ke eskem ke dan seangkatan dengannya.
eh ingat duduk rumah seronok? seronok kalau tido dan makan je. tapi masalah nye kat sini aku kene duduk sorang sorang dari pagi sampai petang. aku celik je mate rumah dah kosang. owh baru aku teringat, rupanya aku sorang je yang cuti. orang laen tak cuti pon. petang baru la nampak muke adek aku comel tuh balek dari sekolah. pastu dah dekat separuh cerita cinta melody aku tengok baru la nampak mak bapak aku. =.="
kini mata aku telah bertukar kaler. erk bertukar? lebeh kurang lah tuh. dah takde kaler kelabu kebiru biruan seperti anak matsaleh. sekarang lebeh kepade anak cheetah bapak aku cakap. cis aku tak taw pulak obvious nya sampai macam tuh. next tyme tukar haruslah kembali ke kaler yang lebeh kekacak kan.

aku rase macam dah terpanjang pulak aku taep. eh ikot suke lah. saje nak bazir mase dengan menaep nih sambil tunggu sang kekaseh online. selamat malam.

1 Comments:

Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.