Tadika Pon Ade Camping.

Salam. sebelom start cuti sekolah hari tuh tadika ade buat camping tuk tadika termasuk sekali transit iaitu budak sekolah rendah yang duduk dekat pusat jagaan. antara aktiviti tahunan tadika yang akan ramai sangat budak budak join. eh cop dulu korang masok tadika ade tak cekgu cekgu buat camping? haha. tadekan? heh law nak rase camping tadika meh la daftar diri dekat tadika seri bestari jaya taman paya rumput melake. haha. banyak jugak pengisian yang kami letak kan seperti slot motivasi, senamrobik, nightwalk, pertandingan mewarna, games, birthday celebration, bbq dll. sampai cekgu cekgu tak cukup tangan la nak handle budak budak nih. petang mase pendaftaran, ramai jugak ibu bapa yang tolong pasangkan khemah, bawak makanan. lepas solat magrib berjemaah, ade sesi motivasi. mase nih memang tak sempat nak amek gambar sebab aku sibuk kehulur hilir angkut barang sampai naek cramp la kaki. 
lepas tuh sesi makan malam dan bbq. tengok la tuh budak budak semua tengah kelaparan. alhamdulillah makanan semua cukup siap ade lebih bole sedekah jiran jiran dan ibu bapa yang datang melihat anak anak dorang.
 
bile masing masing dah kenyang termasuk cekgu cekgu, games dan aktiviti berkumpulan dimulakan. time nih bising suara mereka tak payah kate. naseb dah bagi notis dekat jiran jiran.
pastu sesi nightwalk. alahai tapi kami tade la letak mereka sorang sorang. nak tengok sejauh mane keberanian mereka dan motif dari nightwalk nih telah disampaikan oleh cekgu cekgu.
dah penat dengan semua aktiviti yang diadakan. buat birthday celebration pulak. terdapat 3 kek birthday yang di sponsor oleh ibu bapa. dan seterusnya mereka di minta tido mengikut khemah masing masing.
pagi esoknya selepas breakfast kami mengadakan senamrobik dan aktiviti mewarna. panas pagi pon budak budak excited nak bersenam.
dan tengahari pula mereka pon bersedia kemas barang untuk pulang kerumah masing masing. ini pon ade yang tanak tinggal tadika jugak duk maen kejar kejar la, pemainan la.
hari nih cekgu cerita pakai bahase rojak yer sebab taip dengan malas. korang ade rase nak masok tadika balek tak? law ade meh la datang amek borang. haha. hah, lagi 1 uniform dan baju sukan semuanya kaler pink. amacam? berminat?

13 comments:

asfz lily said...

fuyooo!! budak2 tadika pon ada camping ek..asfz dah lama gilos xp camping..cam best jek klw dpt join!
oit! nama aku selitkan juga..
nak uniform n baju sukan PINK!

hik3x =)

cik helena said...

mesti comel gila perangai memasing kan.hakhak

baincardin said...

masa zaman budak2 dulu, tak merasa camping semua ni masa zaman tadika. huhuu...:)

Cik Ezy said...

seronok tgk bebudak camping..
suke betol dorg ek..
nk reg jdk cikgu la..
boleh?
haha

bunga said...

tengok gambar comel jer...teringat zaman kecil..

lini hasnan said...

wow, mantap betul tadika sekarang. hihi. Tapi baguslah, at least dah latih diorang ke arah mandiri kan. :)

✿ cikcimi said...

@asfz lily
bole. sile isi borang. :P

✿ cikcimi said...

@cik helena
aha. memang pon. :D

✿ cikcimi said...

@baincardin
pe lagi. jemput la daftar tadika sini. :P

✿ cikcimi said...

@Cik Ezy
boleee ajee. :D

✿ cikcimi said...

@bunga
heee. :)

✿ cikcimi said...

@lini hasnan
aha. saje buat aktiviti macam nih.
latih dorang skali skala.
:)

bukudiarysofea said...

Oh yang ni aku tk dapat ikutan tu eh.