Tahap Pelupa Yang Melampau.

salam. sejak dua menjak nih aku rase tahap pelupa atau memory lost bukan temporary aku nih dah meningkat ke tahap bahaye dah kowt. mane tak nye selalu je aku lupa macam macam benda. kadang kadang benda penting pon aku bole lupa. apakah? oke sebagai contoh ; mak aku panggil, pastu aku pon datang. lepas pung pang pung pang mak aku cakap aku jalan 5 saat pastu aku datang balek kat mak aku dan aku tanya "eh tadi ibu suh buat ape?". pulak dah? kenape kenape aku begini. contoh laen ; tadi aku pegy ampaian nak sidai kaen. lepas aku bukak pintu mesin basuh tuh pastu aku pegy bilek pastu pegy hall pastu aku pikir sebenarnya ape yang aku nak buat nih? contoh laen lagik ; aku nak keluar tapi aku tak bawak barang barang penting aku. contoh lagik ; aku nak buang sampah tapi bile aku dah sampai tempat buang sampah baru aku tawu owh kenape tade sampah kat tangan aku? contoh seterusnya ; memang paling tak tahan aku wish birthday ayah sebulan awal dengan muke selamba badak. bile ayah aku tanya birthday sape dan aku cakap ayah la. terus ayah aku tanya bape hari bulan sekarang. aiseh ape dah jadik dengan ingatan aku nih. tarikh tarikh penting pon aku selalu lupa. tuh la dulu mak kau pesan makan kismis kau tanak bagi alasan tak sedap la itu la ini la. haish kalau dalam pekse aku lupa macam nih memang mintak simpang hoi. dem betol ! kene pegy beli kismis nih.

*aku rase ini jugak satu sebab aku merapu dengan banyak kat blog. haha.

18 comments:

intanurulfateha said...

byk pk pasal amer neh :p

SheyPull said...

nie mst byk mkn semut niewh..:P

follow..:)


JOM singgah blog saya nak...Benci r aku dokter tu...ubat? lagi la

A'IM said...

pewittt..tu tanda aku boleh makan nasi minyak ang nanti.. dah tak lama dah tu... tapi kira ingatan ang masih ada le sebab masih ingat apa yang jadi ...haha

Ema Razali said...

banyak makan semut! haha. entah-2 entry cimi kat older posts semua cimi tak ingat ek? hihi

AsRI Khal'D said...

wah bhya, byk pk kot. kena makan kismis byk2 lor.

Encik Psychopath said...

byk mkn kepala ikan bilis ni. kurang2 kan tengok blue. bykkkan makan kismis.




lagu blog best.

enyheartsdiamond said...

hahaha.. lawak lah cimi ni.. myb sebab cuti terlalu lama kot :D

cik_zetty said...

hahaha dear...i nak gelak time part u buang sampah tu tapi kite same, lately nie pun i cepat lupa macam u tapi hal nak buang sampah tu tak termasuk sekali hihik tapi memang lately nie cepat lupe, benda simple pun boleh lupe adeyhhh T_T

btw kite same, tak suke makan kismis sebab tak sedap huhu *give me five*

Heidi Shafiq said...

sikit lagi nak gila.. hahaha..!!!!

✿ cikcimi said...

@intanurulfateha
haha. tuh la pasal. tawu tape. :P

✿ cikcimi said...

@SheyPull
agk nye la kowt. :P
thx follow. :)

✿ cikcimi said...

@A'IM
nasi minyak?
#pengsan.

✿ cikcimi said...

@Ema Razali
erk lebeh kurg la. kene buka balek baru igt. =.="

✿ cikcimi said...

@AsRI Khal'D
yela. mcm3 kne pkr. =.="

✿ cikcimi said...

@Encik Psychopath
tgk blue?
#pengsanlagik

✿ cikcimi said...

@enyheartsdiamond
aha kan. cuti la nih lame sgt. haish.

✿ cikcimi said...

@cik_zetty
hah ! tahu tape. aiseh. #maty la cengini.
*sep sep. :D

✿ cikcimi said...

@Heidi Shafiq
dem. ko nih doakan aku ke hape? =.=