Sukan Sekolah.

salam. hari nih pepagi lagi dah kene bangun. sebab sekolah adek aku ade sukan. so untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas dan ulang alik doplohkali aku pon terus je la ikot pepagi buteee. heh, sekolah adek aku yang juga merangkap ex-sekolah aku nih tak jauh mane pon. dekat blakang masjid negara tuhhh. tapi masalah nye sekolah nih manede padang. sadis~ jadi bile sukan sekolah kenelah buat dekat stadium. kali nih dekat stadium bola sepak kl. memandangkan bapak aku pibg iaitu persatuan ibubapa dan guru ye adek adek merangkap jugak vip dan ketibaan vip pukul 7.50 pagi tapi takkan aku nak duduk dengan vip tapi aku memang muke tak malu bergaul mesra bersame vip. siap dapat makan pagi sekali bersama sama oke. haha.
 
pakai merah sebab adek aku uma merah. #kenepakse
dulu mase zaman aku, manede bapak aku masok pibg bagai nih sukan sekolah lagi la tak datang, sebab aku dulu low profile plus pasif plus tak aktif plus plus banyak la. tak payah cite la. sebab adek aku nih melampau lampau hyperaktif plus die sorang je last yang tinggal, bapak aku layankan jela. #kekonon padahal bile aku tukar sekolah dah aktif bagai wakil sekolah pon tak datang jugak. #ciskek
 
kalau sukan dekat stadium memang takan menganggu ketenteraman awam. haha. tengoklah bertapa ramainyeee orang eh ramainye pelajar perempuan. memang la, nama pun sekolah perempuan. siap ade sepanduk bendera bunge mangah macam orang kawen pompom belon bola gelung gelung bagai.
tempat duduk vip iaitu tempat aku la. haha. nampak tak nampak tak bapak aku tuuuu. kali ni beliau malas nak bagi markah sebab kawan adek aku kate "bestlah orang tuh bapak ade tukang bagi markah." #dem oi oi bapak aku tak bias taw. 
hah depan sekali tuh tuh atlit harapan negara nusa bangsa. die masok 800 dengan 4x400. memule tuh aku tengok starting die ketinggalan jugak sekali eh apsal die depan sekali. ko pinjam kaki kuda ke dik? =.=" tapi apsal tak jadi atlit harapan. haha. both acara die dapat emas. congratz.
nih dah senyum senyum lepas dapat medal dengan sijil. dik bole tak kau sedekah sijil dekat aku. haha. banyak lagi gambar tapi semua dekat camera. gambar die bawak obor, gambar kawad, gambar aku perasan kacak. #tetibe okela tuh je nak cite, penat aku berjemur tepi track tadi sebab budak nih. naseb kau tolong amek kan aku milo kan.

*eh kirenya aku nih alumni la ye?

10 comments:

✿ cik atie said...

hebat lah nani!
kakak die lari sikit habis merah 1 bdn lah.. kikikiki :P

Ema Razali said...

meriah gila kat sana! eee rindunya zaman sekolah! T_____T

Encik Psychopath said...

Hahaha.

BENA said...

cantek larh cimi pakai tudung macam tuuuuu ! heeee ;)

merahitujambu said...

comel je..buat laa tutorial...

✿ cikcimi said...

@✿ cik atie
oi oi. aku malas nak tunjuk bakat. :P

✿ cikcimi said...

@Ema Razali
hee. cepat pakai baju skola pastu buat3 pegi skola. :D

✿ cikcimi said...

@Encik Psychopath
hehehe. =.="

✿ cikcimi said...

@BENA
heee. mekasehhh. #malumalu

✿ cikcimi said...

@merahitujambu
insyaAllah. tak pon nanty kite cari link dy balek. )