Ramainya Umat Bile Weekand.

salam. rase macam nak pengsan bile seminggu sampai 4 kali masuk area jalan tar. yang buat aku rase nak pengsan sebab meredah jem tuh. naek lenguh haih kaki nih tekan pedal brek. tetambah time weekand sabtu ahad. memang tempat tuh menjadi tumpuan orang ramai aku rase. hari sabtu aku pegi sana sebab ibu aku nak beli langsir. biase la, sekarang kan aku duduk rumah laen. langsir rumah lame memang tak muat pon. tingkap rumah baru nih sekali 5 6 meter kene beli untuk hall saje. yee yee rumah aku tingkap memang panjang betul. haish. lepas hantar adek aku tuisyen redah la kesesakan jalan yang menghala ke sana. nak carik parking satu hal woi. dah la parking sejam pertama 3 ringgit lepas tuh sejam seterusnya pon 3 ringgit. =.=" tuh belom kire setengah jam aku nak cari parking dan nak adjust masuk parking bontot kete yang gedabak besar tapi ruang parking sempit. sabar je la labu. lepas tuh pulak masuk nagoya nak tunggu mak aku pilih langsir lagi dengan ramai orang time ni jugak nak beli langsir. eh eh bole pengsan oi. mak aku berkenan langsir nih tapi kain nye takde, yang ade tuh khas untuk readymade je. eh bukan kaler pepel tapi yang dalam nye tuh.
banyak kan pilihan langsir. cantek cantek wooo. lepas aku amek gambar ni ade promoter lelaki dua orang tuh kikiki gelak kan aku. =.=" pelik ke tengok orang amek gambar kat kedai langsir. elok keluar nagoya memang aku tanak pegi tempat laen pon. urghh. balek ibu jum balek. ramai sangat orang macam dah takde ruang untuk aku berjalan.

*nih baru langsir hall. belom bilik dengan pintu bilik lagi. ade kene pegi jalan tar lagi nih.

25 comments:

Eyka said...

cntikkk langsirr!! hee;p

Dunia CMRatu said...

x ada shoutmix atau tempat nak menjerit ke.. :p

Cik Domo said...

umagaii..hahah

✿ cik atie said...

hahahahaha...
sabar kak...
beli lngsir baru mcm nk raye nk kl jew kn??

adrinaqamarina said...

yina pon, kalau time nak shooping barang barang camni, abah dengan mama tak bawak budak budak ni, sebab nanti kang, semua buat pasal, penat jalan lah, lapar la, haha. baik tinggal kat rumah.


rindu nak dapat nikmat pegi shooping raya~ :')

fathiahRAIHANA said...

weekend hari tu pn ana g sg petani, huish ramai nya manusiaa sempit dah dalam mall tu pun -.-"

bunga said...

memang cantikkk...mak bunga dha beli kain tapi xjahit2 g..ahakha..

chenta said...

tak suka tempat sesak macam jalan TAR tu!

meaw said...

pehhhhh,buleh pengsan kalau ramai orang ,huhuhu

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh,.rumah aini pasang langsir lama je,.=p

aini tak suka jgk pergi tmpt org sesak,.nk jalan ssah,.rimas,.=p

bunbun said...

amboii beli lagsir baru ye cik cimi :P

Juliet_iRa~" said...

cimi rumah cimi sbnrnya kat area kl ke melaka?

ke blajar kat melaka?haha..
confius japppp

cikcimi said...

@Eyka
heee. langsir dalam nagoya la.

cikcimi said...

@Dunia CMRatu
tade la. :)

cikcimi said...

@Cik Domo
heee. :D

cikcimi said...

@Cik Domo
heee. :D

cikcimi said...

@✿ cik atie tak la oi. raye kampung.

cikcimi said...

@adrinaqamarina
memang takyah bawak bebudak pon. risau hilang je.
tape nanty yina balek msia bole sopink. :)

cikcimi said...

@fathiahRAIHANA
penat kan tengok orang ramai. =.=

cikcimi said...

@bunga
hee. bile la nak jahit tuh kan.

cikcimi said...

@chenta
tahu tape. law tade hal memang tak pegi. =.="

cikcimi said...

@meaw
memang bole pengsan ponnnn. :D

cikcimi said...

@NURUL AINI NORAZMAN
kite pindah rumah. heee. tingkap tak sama. :)

cikcimi said...

@bunbun
heee. mak kite yang beli. :)

cikcimi said...

@Juliet_iRa~"
rumah betol kat kl la syg.
melake tuh tempat blajar merangkap rumah kedua. :D