Demam.

 
salam. bile saket saket macam ni, aku memang cepat sangat jadi penyedeh. tambahan bile cakap dengan ibu. aku pon tak tahu pasal ape. kemungkinan jugak aku demam ni sebab dah homesick tahap gaban la kot. yela yela manja sangat kan kan. ah pedulik ape aku. still dah hari ketiga tekak maseh lagi kelat, kahak maseh lagi pekat. badan dah suam suam kuku je. cume tiap kali aku banyak jalan, aku pening sendiri tapi aku lebih suka gagahkan diri dari baring je. so automatik aku pon teringat kes aku demam kene warded last a few year sebab blood pressure rendah dan dehydrate banyak sangat. eh padahal hari aku warded tuh la hari first aku puase bulan ramadhan. tapi dah nak saket nak buat macam mane. so sekarang bile start nak demam je, aku minum air masak banyak banyak, pegy jalan jalan turun naek tangga. takot la warded lagi, bile warded pastu duduk jauh dari family lagi la sedeh. jenis pulak family aku bekerjaya dan busy. bile kau tengok budak yang warded laen semua ade orang teman tapi kau sesorang je terbaring dengan dengan wayar. it's kinda pelik la tah bape puluh kali aku menanges mase seminggu berkampung tuh pon tak terkire. so demam please go away. i don't want you.

3 comments:

✿ cik atie said...

demam kak?
get well soon !

Noraim said...

semoga cepat sembuh kak. xmau lah warded lagi :)

fArAh07 said...

get well soon :)