Port Dickson.


salam. ini bulan lepas punya cerita ni. vacation ke PD dan wedding best friend aku. tak banyak tempat pon aku pegi sebab masa pun agak terhad. sampai PD terus singgah rumah pengantin untuk makan tengahari pastu check in hotel sea front. petang tuh sempat jugak pegi cari cendol pulut, biasa lah PD panas sangat. malam pulak sesi akad nikah. Alhamdulillah kawan aku dah selamat diijab kabul kan. tengoklah muka pengantin berseri seri kan kan? senyum pun lentok baek punya. haha. congratz leeya and wafi. semoga korang bahagia hingga akhir hayat. 
 
esoknya pulak mase bersanding sempat jugak kitorang selit selit bergambar dekat pelamin. haha. yang paling hodoh tuh aku la tu. ambil berkat pengantin kekonon la. ceh ceh. thanks pada photographer leeya yang tolong capturekan gambar kitorang yang semak semak duduk kat pelamin. pukul 3 baru gerak dari rumah leeya. singgah tepi pantai untuk sepam dua gambar dan untuk basah kan tekak. serious PD memang panas. payung tak lekang dari tangan. eh sebenarnya bukan takat payung, tapi dslr pon samalah. haha. then dah sampai masa untuk pulang ke melaka. bai bai PD, insyaAllah kalau ade rezeki aku datang la lagi. kalau takde rezeki, leeya weh kau kena la datang melaka oke. haha.

* tak mampu nak upload picture bebanyak. line bukan cantek pon. lagipun roha da cerita siap 2 entri. haha.

4 comments:

lieya orange M.I. said...

bila panas2 mmg cendol sentiasa memanggil-manggil..hehheee

✿ cik atie said...

2 keping jew?? hehehehehe

cikcimi said...

@lieya orange M.I.
Tawu tapee. Jadi sedappp. :D

cikcimi said...

@✿ cik atie
Cukop la tuuu. Ko kan dah letak banyak. :D