Tujuh Puteri.


salam. hari selasa kelmarin kawan mase diploma aku datang sini. jenjalan dengan officemate beliau yang seramai 6 orang. datangnya tiga hari dua malam, baru je petang tadi dorang bertolak balik ipoh. jauh tuh perjalanan dorang. so sebagai kawan mesti la aku dengan sara baek hati jadi tour guide. hah hah kau ingat senang nak jadi tour guide? depa dah la laki laki, hamba berdua pulak perempuan oke. entah mane nak bawak jalan jalan, makan makan, lepak lepak, shoping dan sebagainya. aku dengan sara terpaksa tunggu dorang mintak nak pegi mane mane. haha. and the worse part is sebagai tour guide, kitorang kena pegi kelas jugak. haha. hari pertama dah kacau bilau oke, tah mane mane je nak bawak. takat pegi makan dekat ledang, jenjalan dekat morten pastu karaoke dekat melaka raya. itu jeee sebab jumpa pon dah lewat. melaka ni pukul 9 malam je off the lamp. ateee? 

hari kedua tour guide ade kelas so kasi tujuh puteri berendam sambil mengorat dekat melaka wonderland dulu. after kitorang habes dorang cakap nak pegi zoo. siyes tak macam pelik pulak. kau percaya ke laki laki nak pegi zoo? hah hah? tade kan? ade ke? tape layankan je kasi dorang hepi sambil tengok binatang yang ade dekat melaka. haha. bile dah habes sesi melawat zoo, kitorang berpecah balik rumah memasing untuk mandi dan rehat pukul 8 malam baru jumpa balik dekat depan taming sari. pehh pukul 8 dorang ade la jugak berjanggut tunggu. pegi isi perut dulu then ingat kekonon nak naek river cruise tapi cruise pon dah masuk parking. kesian dorang, mesti hampa harapan. finally bawak dorang photoshoot dekat stadthuys, jonker, casa de rio dan afamosa. dah penat singgah minum dulu dekat area hang tuah mall. dekat pukul 2 baru balik tido. 

today is the last day but dorang bangun lambat sangat. dorang ni memang ada masalah bangun tido kot. =.=" pagi sampai tengahari aku ade kelas, so just sara je yang tunggu dorang. kan aku dah cakap puteri memang siap lama sangat. aku habes kelas tengahari baru dorang muncul. dorang naek taming sari dan pegi lunch dekat asam pedas kampung tu then jenjalan cari souvenir and the last part terpaksa berpisah sebab sara nak pegi kelas dah, dorang follow sampai dekat mcd ayer keroh. kitorang terus ke utem and dorang berhenti dekat sana. thanks a lot for all the treat. setiap pertemuan kan ade perpisahan but kita dah jalinkan ikatan persahabatan walaupun baru 3 hari kenal. we hope you guys had fun for the whole 3 days we spent.
have a safe journey guys. till we meet again.

8 comments:

lieya orange M.I. said...

melaka wonderland tu best ker?? tak pernah pergi pun.huhuhu..

Noraim said...

pernah sampai sana masa pegi utem tournament silat thn lepas.

✿ cik atie said...

tak nak ah komen!
tak komen blog aku pun!

Fiq Baggins said...

Mmg best! Rase xnk blek.

cikcimi said...

@lieya orange M.I.
Not reli kot. :D Dorang kate.

cikcimi said...

@Noraim
Wah siap pegi wonderland ke?

cikcimi said...

@✿ cik atie
Pulak. =.="

cikcimi said...

@Fiq Baggins
Haha. Yekeee ni???