Calanthe Art Cafe.


salam. see i told yaaa, bile aku banyak sangat mase free tetiap hari aku boleh update blog sesuka suki hati. haha. it's been a while since aku pegi tempat ni. i love this cafe, love the decoration, style, design and what so ever especially the coffee. coffeeee? aku pengemar coffee yang sangat tegar. dulu lagi sangat addicted but now aku boleh tahan nafsu suka minum kopi tuhhhh. macam dari segi food selection there are so many, everyday selection, nasi nasi yang ade lauk, sup sup or western all complete. kalau tanak makan yang berat bole makan snack macam fries, nuggets, spring rolls, samosa and others. also there are cakes if im not mistaken. beverage selection ade banyak sebenarnya tapi aku order blended brown gentlement dengan chocolate passion untuk adik aku dengan sara dan lagi satu hot caffe mocha untuk diri sendiri. memang tak boleh lari dari coffee dan chocolate nyummmieee so tasteee. 
dari segi design yang buat aku rase adorable and excited sangat sebab cafe ni luar dan dalam siap berhias hias bagai dengan meja sekali oke. bahagian entrance paling menawan hati. ade kayu kayu ukir yang bagi aku classic sangat rase macam oh oh oh. lagi satu, bole jugak nak pilih samada nak duduk dalam aircond or fresh air. mase aku pegi tuh malam and weekend so tentulah ramai orang sebab jonker walk malam kan tengah buka. next time nak try time breakfast dan nak bawak yang tersayang. how about the price? for me, not bad. still affordable bagi student macam aku. 

* psssttt ; janganlah makan hehari memang la mahal. haha. 

9 comments:

♥ sakinah hj othman ♥ said...

jln2x sini...
mcm best jaaa...
untung la boleh p tmpat cam 2...

♥ sakinah hj othman ♥ said...

follow. sini...
bestnya...
untung la boleh p tmpat cam nie...

♥ sakinah hj othman ♥ said...

follow. sini...
bestnya...
untung la boleh p tmpat cam nie...

♥ sakinah hj othman ♥ said...

follow. sini...
bestnya...
untung la boleh p tmpat cam nie...

♥ sakinah hj othman ♥ said...

follow. sini...
bestnya...
untung la boleh p tmpat cam nie...

sakinah hj othman said...

follow. sini...
bestnya...
untung la boleh p tmpat cam nie...

Lollifarah said...

nice cafe...done following your blog.don't forget to follow me too ya..:)http://stardeepestfeeling.blogspot.com/

Eifa Zuhaira said...

kat ane ni?

cikcimi said...

@Eifa
Dekat melaka kat area jonker walk.