Sunday, April 22, 2012

Qasreena Cafe.


salam. malam tadi tetiba rase nak makan. macam selama ni tak pernah rase nak makan pulak. selama ni makan bile lapar je. haha. pastu macam tergerak hati nak pegi qasreena cafe bawak housemate. aku pon baru 2 kali pegi. sebelom ni classmate aku yang bawak. first time jejak kaki dalam cafe ni aku macam dah jatuh hati. ohmaiii, suka la suka sangat. aku suka konsep hiasan dalaman cafe ni. sweet je, sesedap mata memandang bagi aku.  
well abang amek order pon peramah je siap terang lagi ape yang kitorang nak order. malam tadi aku order bandung soda denagn nasi goreng puncakoner. saje nak order yang pelik pelik. haha. actually nama je yang pelik, nasi nya tak pelik sangat pon. sarah pulak order nasi goreng colliseum dengan carrot susu dan nana order mixed fruit salad dengan air tembikai. makan sambil begambar sesuka hati. malu dengan tuan puan cafe. haha.
dari kiri, bandung soda, carrot susu dan tembikai. aku suka bandung soda ni sebab combination kaler air tuh cantek sangat. haha. 
nasi goreng colliseum. aku tak pasti spelling macam mana. keliling ade nasi tengahnye lauk. boleh mintak either ayam or daging.
mixed fruit salad. ade tembikai, epal, nenas, anggur, belimbing, laici, betik kot dan ape tah lagi dan letak mayo cair taak silap aku.
nasi goreng puncakoner is mine. nampak biase rite? tapi rase sedap oke and banyak sayur dalam nasi. good for me.
cafe ni berdekatan dengan ilp dan teknik bukit katil. masuk je simpang tuh dan rumah kedai sebelah kiri yang pertama korang akan jumpa. operation hour aku tak pasti pulak. tapi classmate aku kate hari ahad tak buka. kedainya kaler merah. korang jugak boleh pilih samada nak duduk dalam aircond or open air. harga pulak bagi aku standard je. standard student sekali makan je seploh hinggit habes. haha. well why not korang try and bagitaw aku best ke tak. 
licin dan kenyang. Alhamdulillah. give a try guys, you won't regret it. :)
* next time would love to bring him and try mee racun. is it beracun?
Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.