Tuesday, January 14, 2014

2014, #throwback 2013.


Assalamualaikum.

Nah it's been a while since last update ! Tinggal tinggal takde masa pun nak menaip. Sejak bekerjaya ni busy tahap nak pengsan punya. Balik kerja je dah letih. Sehari jalan kaki 45 minit berdiri dalam train 20 minit. Exercise sangat hidup hari hari. Tambah sekali dengan penat otak kat office. Iye iye kerja rilex yang penat otak. Walhal gambar dekat insta semua gambar tido time office yedak. Next week supervisor universiti nak datang observe dan ada presentation project. Project is on going but still have so many error ! I need to read more notes ! Supervisor industry pulak dah siap ugut-ugut nak tanya teknikal part. Means if I don't have the answer he will hentam me in front of supervisor universiti. He don't feel sorry at all I guess. Demmuch ! Nah inilah akibat selalu sangat menjawab dekat supervisor industry bila dia bercakap. Hahaha. Not good not good. 

Oke let's #throwback semua yang tak sempat di taip pada 2013 !
Both of my precious childhood friends get married. Oh noooo ! But congratulation my dear maizura and dalila. Hah dua-dua aku kenal masa zaman hingusan. Tinggal pun kawasan yang sama. I missed the old days. 
Dengan dalila pegi sekolah sama-sama even-though sekolah tak sama, main badminton dalam rumah. Padahal rumah flat je, tahu-tahu je la besar mana pun. Then dalila pindah masa kami dalam sekolah rendah. Lost contact then jumpa somewhere massa tengah vacation then lost again and again then jumpa dalam facebook. So far facebook jadi penghubung. 
Dengan maizura, start dari darjah tiga sampai tingkatan 4 sekolah yang sama and mostly kelas yang sama. We lost when I change my school. Menyesal dulu tukar sekolah but then mungkin ada hikmah. Jumpa sekali sekala bila aku balik rumah. Bila masing-masing masuk universiti dah lost contact since aku pun banyak kali tukar number handphone. And guess what, facebook also jadi penghubung. Yahhhh FACEBOOK ! Apa pun alhamdulillah mereka dah jadi someone wife. 

Lately cooking and baking became my patience. Haha. Orang yang tak suka masuk dapur ni cakap macam ni rasa macam geli pun ada. Cookies lah, popia nestum lah, chewy cheese macam kfc lah, meatball macam ikea lah, cadbury krispie bar lah, moist coklat cake lah dan lepas ni rasa nak buat rainbow cookies. It's all about food ! Kalau rasa nak makan, susah tu semua tolak ke tepi. That's why i'm getting fat.

Met my long lost bff and my understanding ex-lecturer yang dah kahwin. Long lost bff yang tak lost tu macam malas sangat nak cerita panjang. Sentap tahu sentap hati ni.*menangis dalam hati*. Acah acah gombak tu macam kena ambil flight je nak pergi bangsar kan. And my beautiful ex-lecturer PUAN Roslinawati yang turun kl lepas balik honeymoon. Sebab nak bagi hadiah kahwin beliau yang tak kesampaian aku untuk terbang ke sabah. Tsk tsk. Tak mampu lagi. InsyaAllah satu hari.

Rasa macam ni je yang tak cerita lagi. Rasa la. Kalau ada lagi maybe next time. There is so many event in the end of 2013. I'm glad those year end well for me.

Toodlessss 2013, welcome 2014 !

Get your dream job http://bit.ly/1eGdTuQ

0 Comments:

Next Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2015 | All Right Reserved.