Makan.


Assalamualaikum.

Hmm, since dah kerja ni selalu sangat skip makan. Kadang almost 2 3 days tak makan nasi. Just ambil roti, biskut dan kekadang air masak tak sampai 1 liter pon. Tapi kalau betol tengah lapar gila memang kena pegi makan. Tengah malam pon sanggup bangun makan pastu sambung tido bila dah kenyang. Tapi kalau tak makan time tu kau sakit perut macam ntah pape je. Macam orang sakit gastrik tu. Perut berangin je, tak boleh nak masuk makanan pastu muntah-muntah satu hal. Tapi aku positive yang aku takde gastrik pon. Ni namanya perut mengada la kot. Pastu pulak stress bila dah kerja dengan belajar memang tak sama. Kalau masa belajar dulu stress pegi makan sedap-sedap je, shopping hangout except tengah bulan yang tengah sengkek. Bila dah kerja ni pastu stress pastu makan pon tak selera, shopping apatah lagi. Rasa macam tido je solution paling senang. Settle. Tapi kalau mata terkebil-kebil pandang siling bilik? Ah banyak sangat tapi.

Eh tapi patut la berat pon dah turun kan. Ehem.

Toodles.

1 comment:

Hujan said...

at least makan la oat krunch :)